نكات مهم در رعايت اميني آشپزخانه

۱۶ بازديد

نكات مهم در رعايت اميني آشپزخانه

 

برخي نكات ايمني مربوط به آشپزخانه براي داشتن فضايي سالم و ايمن خالي از لطف نيست؛ در ادامه به نكاتي مهم براي رسيدن به امنيت بيشتر در آشپزخانه اشاره مي كنيم:

 

▪ هميشه ظرفي از جوش شيرين براي مهار آتش هاي كوچك و جزئي در دسترس داشته باشيد.

 

▪ قابلمه و ماهي تابه ها را قبل از روشن كردن شعله روي اجاق گاز قرار دهيد.

 

▪ در زمان پخت، هرگز اجاق گاز و فر روشن را به حال خود رها نكنيد و مرتب به آن سر بزنيد.

 

▪ هميشه قبل از شروع پخت غذا، دستان خود را بشوييد.

 

▪ هنگام تهيه غذا زيور آلاتي را كه امكان افتادن آنها در غذا وجود دارد از خود دور كنيد و از پوشيدن لباس هاي بدون آستين يا با آستين خيلي بلند خودداري كنيد.

 

▪ هنگام لمس وسايل الكتريكي از خشك بودن دستان تان مطمئن شويد.

 

▪ قبل از به برق زدن يا از برق كشيدن وسايل برقي، مطمئن شويد كه كليد دستگاه در حالت خاموش است.

 

▪ چاقوها را در جاي مخصوص خود قرار دهيد و پوشش مخصوصي براي تيغه هاي آن در نظر بگيريد.

 

▪ تمام ابزار و مواد لازم براي تهيه غذا را قبل از شروع كار از جاي خود بيرون آورده و در دسترس قرار دهيد.

 

▪ بلافاصله پس از استفاده از كابينت ها و كشوها، در آنها را ببنديد.

 

▪ قابلمه و ماهي تابه ها را طوري روي اجاق گاز قرار دهيد تا دسته هاي آنها در برابر شعله قرار نگيرند.

 

▪ هرگز زماني كه فر يا اجاق گاز روشن است به سمت آنها خم نشويد.

 

▪ هنگام بيرون آوردن غذا از داخل فر، حتما از دستكش پارچه اي كه ارتفاع آن تا آرنج است، استفاده كنيد؛ پيش از استفاده، از خشك و سالم بودن دستكش مطمئن شويد.

 

▪ هنگام پخت غذا در فر يا مايكروفر، از ظروفي با سايز مناسب استفاده كنيد.

 

▪ قبل از بيرون آوردن ظرف غذا از داخل فر، دستگاه را خاموش كنيد.

 

▪ هميشه در زمان آشپزي، سه پايه يا پد مخصوص قابلمه هاي داغ را در دسترس داشته باشيد تا در صورت لزوم بتوانيد به سرعت از آنها استفاده كنيد.

 

▪ هنگام باز كردن در فر، از ايستادن در مقابل آن جدا خودداري كنيد.

 

▪ موادي را كه در زمان آشپزي روي سطح كابينت ها مي ريزد يا ظروفي را كه مي شكنند، بلافاصله پاك و فضا را تميز كنيد.

 

▪ در استفاده از مواد شوينده بسيار دقت كنيد؛ هرگز مواد شوينده را بدون مطالعه و آگاهي با هم تركيب نكنيد زيرا بيشتر مواد در اثر فعل و انفعالات شيميايي، به ماده اي سمي و خطرناك تبديل مي شوند؛ براي مثال تركيب آمونياك با مايع سفيد كننده، ماده سمي خطرناكي ايجاد مي كند.

 

▪ هميشه از مواد شوينده آشنا و مورد اطمينان و حتي المقدور طبيعي استفاده كنيد.

 

● راه هاي پيشگيري از آتش سوزي در آشپزخانه:

 

▪ هنگام آشپزي اگر موهايي بلند داريد، آن را پشت سر خود ببنديد و مطمئن شويد كه جنس لباستان از مواد آتش زا نيست.

https://www.talab.org/housekeeping/life-skills/observe-safety-tips-kitchen.html

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.