نكات مهم در رعايت اميني آشپزخانه
برخي نكات ايمني مربوط به آشپزخانه براي داشتن فضايي سالم و ايمن خالي از لطف نيست؛ در ادامه به نكاتي مهم براي رسيدن به امنيت بيشتر در آشپزخانه اشاره مي كنيم:
هميشه ظرفي از جوش شيرين براي مهار آتش هاي كوچك و جزئي در دسترس داشته باشيد.
قابلمه و ماهي تابه ها را قبل از روشن كردن شعله روي اجاق گاز قرار دهيد.
در زمان پخت، هرگز اجاق گاز و فر روشن را به حال خود رها نكنيد و مرتب به آن سر بزنيد.
هميشه قبل از شروع پخت غذا، دستان خود را بشوييد.
هنگام تهيه غذا زيور آلاتي را كه امكان افتادن آنها در غذا وجود دارد از خود دور كنيد و از پوشيدن لباس هاي بدون آستين يا با آستين خيلي بلند خودداري كنيد.
هنگام لمس وسايل الكتريكي از خشك بودن دستان تان مطمئن شويد.
قبل از به برق زدن يا از برق كشيدن وسايل برقي، مطمئن شويد كه كليد دستگاه در حالت خاموش است.
چاقوها را در جاي مخصوص خود قرار دهيد و پوشش مخصوصي براي تيغه هاي آن در نظر بگيريد.
تمام ابزار و مواد لازم براي تهيه غذا را قبل از شروع كار از جاي خود بيرون آورده و در دسترس قرار دهيد.
بلافاصله پس از استفاده از كابينت ها و كشوها، در آنها را ببنديد.
قابلمه و ماهي تابه ها را طوري روي اجاق گاز قرار دهيد تا دسته هاي آنها در برابر شعله قرار نگيرند.
هرگز زماني كه فر يا اجاق گاز روشن است به سمت آنها خم نشويد.
هنگام بيرون آوردن غذا از داخل فر، حتما از دستكش پارچه اي كه ارتفاع آن تا آرنج است، استفاده كنيد؛ پيش از استفاده، از خشك و سالم بودن دستكش مطمئن شويد.
هنگام پخت غذا در فر يا مايكروفر، از ظروفي با سايز مناسب استفاده كنيد.
قبل از بيرون آوردن ظرف غذا از داخل فر، دستگاه را خاموش كنيد.
هميشه در زمان آشپزي، سه پايه يا پد مخصوص قابلمه هاي داغ را در دسترس داشته باشيد تا در صورت لزوم بتوانيد به سرعت از آنها استفاده كنيد.
هنگام باز كردن در فر، از ايستادن در مقابل آن جدا خودداري كنيد.
موادي را كه در زمان آشپزي روي سطح كابينت ها مي ريزد يا ظروفي را كه مي شكنند، بلافاصله پاك و فضا را تميز كنيد.
در استفاده از مواد شوينده بسيار دقت كنيد؛ هرگز مواد شوينده را بدون مطالعه و آگاهي با هم تركيب نكنيد زيرا بيشتر مواد در اثر فعل و انفعالات شيميايي، به ماده اي سمي و خطرناك تبديل مي شوند؛ براي مثال تركيب آمونياك با مايع سفيد كننده، ماده سمي خطرناكي ايجاد مي كند.
هميشه از مواد شوينده آشنا و مورد اطمينان و حتي المقدور طبيعي استفاده كنيد.
● راه هاي پيشگيري از آتش سوزي در آشپزخانه:
هنگام آشپزي اگر موهايي بلند داريد، آن را پشت سر خود ببنديد و مطمئن شويد كه جنس لباستان از مواد آتش زا نيست.
https://www.talab.org/housekeeping/life-skills/observe-safety-tips-kitchen.html